‘Overname Opel goed voor toeleveranciers NL’

Mocht de interesse van PSA in een overname van Opel werkelijkheid worden, dan is dat goed nieuws voor Nederlandse toeleveranciers van onderdelen en hoogwaardige kennis. Die verwachting spreekt Eddy van der Vorst, voorzitter van het RAI Industry Platform, uit in Het Financieele Dagblad.

Met Duitse autofabrikanten hebben partijen als Bosal, Inalfa, Vialle, TomTom en NXP traditioneel  een goede zakelijke relatie. In de sterker op nationale partijen gerichte Franse auto-industrie is dat een ander verhaal. Inlijving van Opel zou voor Nederlandse bedrijven de spreekwoordelijke voet tussen de deur kunnen zijn.

Het geplaagde Duitse automerk beschikt over technologie – connected car, elektrische aandrijving – waarmee het ver vooruitloopt op PSA, zegt Van der Vorst. In de ‘slipstream’ van Nederlandse techbedrijven zouden ook de meer reguliere toeleveranciers en Tata Steel Nederland meer kansen kunnen krijgen. Behalve voorzitter van het RAI Industry Platform is Van der Vorst ook bestuurslid van de Europese automotive onderdelenkoepel Clepa. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.