Overstappen autoverzekering steeds populairder

Nederlandse consumenten hebben tussen januari 2014 en maart 2015 gezamenlijk 327 miljoen euro bespaard met het vergelijken en overstappen naar een nieuwe energieleverancier, zorg-, of autoverzekeraar.

Dit blijkt uit de Nationale Vergelijkingsmonitor 2014-2015 van vergelijkingssite Pricewise in samenwerking met onderzoeksbureau CG Selecties. Meer dan de helft van de bevolking heeft in het afgelopen jaar zijn energieleverancier en zorgverzekeraar vergeleken met andere aanbieders. 1 op de 4 Nederlanders heeft in 2014 ook zijn autoverzekering vergeleken. Dat Nederlanders na het afsluiten relatief weinig omkijken naar hun autoverzekering, bleek al uit eerder onderzoek.

Mannen vergelijken vaker hun energierekening en autoverzekering dan vrouwen. Daarbij is de prijs veruit belangrijkste beweegreden. Van de Nederlanders die energie en zorgverzekeringen vergelijken, gebruikt 80 procent vergelijkingssites. Voor autoverzekeringen ligt dit percentage op 55 procent. 28 procent vergelijkt liever op eigen houtje en 20 procent vertrouwt dit toe aan een tussenpersoon. Vergelijkingssites worden vooral gebruikt vanwege het gemak en de tijdsbesparing.

Energiemarkt

Van alle markten die Pricewise heeft onderzocht, wordt er in de energiemarkt veruit het vaakst overgestapt: 10,5 procent van alle huishoudens. Dit ligt iets onder de 13,3 procent die toezichthouder ACM onlangs becijferde; in dat percentage zijn ook zakelijke en grootzakelijke gebruikers meegeteld. Verder stapte in 2014 7,3 procent van alle huishoudens over naar een andere zorgverzekering en 5 procent naar een andere autoverzekering. Overigens overweegt 1 op de 6 Nederlanders om het komend jaar over te stappen naar een andere autoverzekeraar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *