Parkeerschade niet gemeld en niet hersteld

Ruim tweederde van de parkeerschades aan eigen auto’s wordt door de eigenaren niet gemeld bij hun verzekering. In de helft van de schadegevallen laat de eigenaar de parkeerschade niet herstellen. Dat blijkt uit onderzoek onder autobezitters in opdracht van Allround Automotive Solutions (AAS), bij de introductie van AAS Dagherstel. Dit nieuwe label biedt autobezitters de mogelijkheid kleine schades snel en effectief te laten repareren.

“Driekwart van de autobezitters heeft geen idee wat het kost om een parkeerdeuk te laten repareren. Daarom laten we direct zien wat de kosten zijn, hoelang het duurt en zelfs welke besparing het oplevert voor het milieu. Die transparantie maakt het onderscheidend.”

“Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen die schades laten zitten, maar ook dat er nog veel onbekendheid is met de mogelijkheden die er op het vlak van cosmetisch schadeherstel zijn. Daar spelen we op in, om te beginnen in onze eigen vestiging in Den Haag Forepark”, verklaart Spenkelink, verwijzend naar de flagship store in Den Haag, waarin AAS samen met twee ondernemers participeert. Hier worden allerlei technische innovaties en marketingconcepten getest, zoals AAS Dagherstel.

Ongeveer veertig procent van de ondervraagden vindt dat de reparatie van kleine schades niet langer dan vier uur mag duren. Die tijd wordt dan bij voorkeur doorgebracht met lezen, werken, TV kijken of gewoon niets doen. Enkele geïnterviewden gaven aan wel wat te zien in de diensten van een masseur, kapper of schoonheidsspecialiste. Spenkelink: “Het veraangenamen van de wachttijd is een belangrijke issue binnen AAS Dagherstel. We zorgen voor prima werkplekken met wifi en de wachtruimte is als een gezellige huiskamer ingericht. Die omgeving maakt dat de klant graag even wil wachten. En wil men toch vervangend vervoer, dan is er altijd een fiets of scooter beschikbaar of wordt de klant even thuisgebracht.” Bewust is ervoor gekozen om geen auto als vervangend vervoer in te zetten. “Daardoor kunnen wij de prijzen laag houden. De behoefte is ook minder omdat de meeste schades snel hersteld kunnen worden. Daarvan profiteert ook het milieu”, aldus Spenkelink.

Meer dan de helft van de ondervraagde autobezitters liep in de afgelopen twee jaar een krasje of een parkeerdeukje aan hun auto op. Ongeveer zestig procent van die groep bezit een auto ouder dan vijf jaar. Eén op de drie schaderijders weet niet hoe hoog het eigen risico van hun autoverzekering is. Bij de totale groep is dat percentage bijna veertig procent. Ruim de helft van de ondervraagden zegt in het geval dat er een kleine schade ontstaat, eerst contact op te nemen met hun garage of dealer.

Onderzoeksresultaten consumentengedrag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.