Partspoint verkoopt AD België aan Doyen Auto

De Partspoint Group uit Ede, onderdeel van de Autobinck Groep, verkoopt haar Autodistribution-activiteiten in België en Luxemburg aan Doyen Auto, onderdeel van de Franse grossiersgroep Autodis.

Autodis, dat zelf weer eigendom is van het Amerikaanse Bain Capital, is eigenaar van AD Frankrijk, AD Polen en de Italiaanse grossiers Ovam, Topcar en Ricauto. Sinds vorig jaar is Autodis (omzet ruim 1,7 miljard euro) eveneens eigenaar van de Belgische grossiersgroep Doyen Auto. Doyen is behalve in België ook actief in Frankrijk en Nederland.

Brezan

Na de verkoop van AD Belux blijft Partspoint met Brezan Autoparts in België actief. Verder is de Partspoint Group grootaandeelhouder van AD Nederland en eigenaar van de AD grossiersgroep TC Staadegaard. Zowel in Nederland als België streeft Parstpoint verdere groei na. Enkele weken terug nam het nog de twee Belgische vestigingen van API-grossier Distri Pieces Auto uit Luik en Jemeppe-Sur-Meuse over. Beide vestigingen worden geïntegreerd in het Brezan-netwerk. Auguste Amieux, algemeen directeur van Doyen Auto (Autodis Group)

Autodis

Auguste Amieux, algemeen directeur van Doyen Auto (Autodis Group, foto): “Wij zijn zeer verheugd met de acquisitie van Autodistribution Belux. Daarmee krijgt Doyen een belangrijke vertegenwoordiging in het noorden van België met een groot marktpotentieel. De overname van Autodistribution Belux past in de internationale ontwikkeling die de Autodis Group doormaakt, waarmee het zijn leidende positie in de sector versterkt.” Cor Baltus, ceo van de Partspoint Group: “De Automotive aftermarket blijft een belangrijke strategische pijler voor de Autobinck Group, waar de Partspoint Group onder valt. De verkoop van de AD-activiteiten in België biedt ons de mogelijkheid ons meer te focussen op onze activiteiten met Brezan België, teneinde deze formule nog sterker te maken. De recente overname van Distri Pieces Auto onderschrijven deze ambities. In Nederland blijft de situatie ongewijzigd.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1691 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen