Pechhulp Autobedrijf Hazenberg per jetski

Autobedrijf Hazenberg uit het Drentse Vries, in opdracht van Allianz Global Assistance ’s zomers ook pechhulpverlener in Frankrijk en Italië, verricht zijn diensten sinds kort eveneens per waterski rond het Gardameer. Ideetje van directeur Meindert Jan Hazenberg.

Hij omzeilt zo de filedrukte op de wegen rondom het meer. Via de weg bleek de afgelopen jaren als gevolg van grote drukte de aanrijtijd tot wel twee uur te kunnen oplopen. Om zowel de gestrande vakantiegangers als de elf technisch specialisten letterlijk tegemoet te komen, worden pechhulp en diagnose nu over water aangereikt.

Met de jetski is elke camping aan het Gardameer in hooguit een half uur te bereiken. Het bedrijf van Hazenberg brengt het idee deze zomer gedurende 3,5 week in praktijk; daarna neemt een collega uit Zuid-Nederland het stokje over. Dat de vakantiegangers alle nationaliteiten hebben, is geen probleem meer: het bedrijf is al zeven jaar ‘reddende .engel’ in Frankrijk en Italië.

Het Gardameer is een van de vijf locaties waar Autobedrijf Hazenberg pechhulp verleent. Ook in Souilliac (Dordogne), Narbonne (richting Spanje), Le Muy (Cote d’Azur) en Cecina (Toscane) zijn de monteurs actief. Het bedrijf startte in 2009, in opdracht van Bovag, met pechhulp tijdens de Tour de France; die dienst werd in de jaren daarna successievelijk uitgebouwd.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.