Pirelli-kalender 2016 terug naar de basis

De 2016-editie van de Pirelli-kalender is maandag in Londen gepresenteerd aan pers, gasten en verzamelaars van over de gehele wereld. Net als de eerste kalenders uit de jaren zestig, die uit 2002 van Peter Lindberghof, die uit 2008 van Patrick Demarchelier en die van Steve McCurry uit 2013, bevat ook die van 2016 geen naakfoto’s.

De 43ste editie is een creatie van een de meest vooraanstaande Amerikaanse fotografen, Annie Leibovitz, die eerder al de 2000-editie schoot. Die kalender bevatte de eerste naaktfoto’s uit de loopbaan van Leibovitz. Voor deze editie gebruikte ze haar eigen studio in New York.

De Pirelli-kalender 2016 toont dertien vrouwen die een buitengewone prestatie hebben geleverd op zakelijk, sociaal, cultureel, sportief of artistiek gebied: actrice Yao Chen, de eerste Chinese UNHCR-ambassadrice; topmodel Natalia Vodianova, oprichter van stichting Naked Heart Russia; producente Kathleen Kennedy, bestuursvoorzitter van Lucasfilm et één van de invloedrijkste personen in Hollywood; Kunstverzamelaar Agnes Gund (met haar kleindochter Sadie Rain Hope-Gund), emeritus presidente van Musée d’Art Moderne (MOMA) in New York; tennisspeler Serena Williams, de nummer één van de wereld; opinieleider en auteur Fran Lebowitz; Mellody Hobson, presidente van Ariel Investment, die goede doelen steunt in Chicago; filmregisseur Ava DuVernay, onder meer van Selma, dat genomineerd is voor de Oscars 2015; blogger Tavi Gevinson, oprichter van Style Rookie en van Rookie; De Iraanse kunstenaar Shirin Neshat; artiest en kunstenaar Yoko Ono; rockzangeres Patti Smith en stand-up comedian Amy Schumer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *