Onder de titel Love Letters to the Muse presenteert bandenfabrikant Pirelli zijn kalender voor het jaar 2023, met fotografie van de Australische Emma Summerton. Het is de 49e editie voor The Cal, zoals de kalender liefkozend wordt genoemd.

Emma Summerton zegt gefascineerd te worden door vrouwen die buitengewone, creatieve dingen doen, “vrouwen zoals mijn moeder, die me gedurende mijn hele leven en carrière hebben geïnspireerd. Voor de Kalender wilde ik teruggaan naar de etymologische betekenis van het woord ‘muze’. De muze vertegenwoordigde oorspronkelijk de bron, die niet alleen inspireerde, maar ook zelf talenten bezat voor literatuur, wetenschap en de kunsten.”

Magisch realistisch

De kalender telt 28 foto’s van 14 modellen, geportretteerd in de dromerige stijl die kenmerkend is voor het werk van Emma Summerton. De modellen hebben een sterke affiniteit met de muze die zij vertegenwoordigen. “In mijn foto’s is de grens tussen de rol die de modellen spelen en wat zij werkelijk zijn niet duidelijk gedefinieerd en alles vloeit in elkaar over teneinde een magisch realistisch beeld te creëren”, legt de fotografe uit. Zo zien we supermodel Guinevere Van Seenus (foto boven) tevens als de fotografe die ze ook is, en zien we Lauren Wasser als model, maar ook als atlete.

Vrouw

Summerton is de 39e fotograaf en de 5e vrouw die gevraagd is voor The Cal. Verschillende fotografen hebben meerdere kalenders verzorgd, waaronder Annie Leibovitz, die in 2000 en in 2016 tekende voor de fotografie. Vorig jaar werden de foto’s gemaakt door de Canadese zanger-gitarist Bryan Adams, die met zijn foto’s onder de titel On the Road een hommage bracht aan de vele artiesten in de wereld die tijdens de pandemie niet, of heel beperkt hun fans konden ontmoeten.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties