Pirelli realiseert 4,8 miljard

Vorig jaar heeft bandenfabrikant Pirelli een omzet van 4,848 miljard euro gerealiseerd. Een plus van 19,2 procent ten opzichte van 2009. Voor 2011 is het Pirelli management erg optimistisch, wat resulteert in een omzetdoelstelling voor dit jaar van 5,55 miljard euro.

De operationele winst voor 2010 komt uit op 407,8 miljoen euro, een plus van 63,3 procent in vergelijking met 2009, maar dat komt ook omdat er in dat jaar nog al wat extra lasten waren door de scheiding Tyres en Industriële activiteiten.

De nettowinst komt uit op 223,8 miljoen euro. De banden business is na de afsplitsing nu goed voor 98,4 procent van de totale omzet.

Pirelli meldt dat 37 procent van de gerealiseerde omzet is te koppelen aan ‘groene’ en duurzame producten, wat in de praktijk vooral de Cinturato bandenlijn betreft. Daarnaast heeft Pirelli enige jaren terug al afscheid genomen van milieu-onvriendelijke grondstoffen binnen het productieproces.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.