Politie zit Ford dwars

Autofabrikant Ford betreurt de beslissing in het tegenhouden van hun gratis dienst Emergency Assistance (eCall) door het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). Het noodsysteem is in bijna heel Europa operationeel en vanaf 2015 verplicht in nieuwe auto’s, alleen Nederland blijft achter.

Ford snapt niet dat de KLPD hun dienst Emergency Assistance (EA) niet toestaat en hoopt op termijn toch hun eigen versie van de eCall te kunnen aanbieden. Dennis Homberg van Ford Nederland: “De Nederlandse KLPD geeft aan niet met de automatische EA-boodschap te willen werken. Zij wil dat alleen met zogenaamde eCall compliant-systemen, maar hiervoor zijn de EU-standaarden en -wetgeving nog steeds niet rond.”

In welke auto?

Vanaf november is de B-Max verkrijgbaar, het eerste model van Ford waar het noodhulp-systeem in geïntegreerd is. Nederlandse berijders kunnen wel in het buitenland van EA gebruikmaken. “Wanneer er hulp nodig is, dan communiceert het apparaat rechtstreeks met de lokale hulpdienst. Er is geen vertragende noodhulpdesk en onze eigen eCall belt 112 in de lokale taal en instrueert de inzittenden in de eigen taal”, besluit Homberg.

RAI

Ook RAI Vereniging pleit voor de ondersteuning van alle hulpdienstmeldingen binnen de op dit moment beschikbare veiligheidssystemen in voertuigen, zolang er nog geen Europese standaard is voor eCall-systemen. Lees er hier alles over >>

Download hier de Ford-presentatie over Emergency Assistance in Nederland >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *