Porsche doneert half miljoen aan Rode Kruis

Porsche AG steunt de hulpverlening van het Duitse Rode Kruis bij overstromingen met een donatie van 500.000 euro. De steun is specifiek bedoeld voor het werk van het Rode Kruis in de gebieden in Nederland, België en Oostenrijk die in juni 2021 onder water kwamen te staan.

De afgelopen maanden heeft Porsche al via de Duitse organisatie Bündnis Aktion Deutschland hilft 1,8 miljoen euro aan noodhulp gedoneerd om de gevolgen van de overstromingsramp te verzachten. “Ik ben enorm onder de indruk van de solidariteit met de getroffen mensen en regio’s. De hulpbereidheid strekt zich uit over tal van particuliere initiatieven, de economie, de publieke sector en de vele hulporganisaties. Deze solidariteit is een belangrijk signaal voor de lokale bevolking en geeft hen moed”, zegt Oliver Blume, ceo van Porsche AG. “Nu is het tijd om door te pakken. Het Duitse Rode Kruis en haar partnerorganisaties in Nederland, België en Oostenrijk spelen hierin een belangrijke rol. Met onze donatie willen we hun werk duurzaam ondersteunen.”

Limburg

Heleen van den Berg, hoofd Nationale Hulp van het Nederlandse Rode Kruis, stelt het gebaar van Porsche AG zeer op prijs. “Limburg is zwaar getroffen door de overstromingen in de zomer van 2021, net als diverse regio’s in onze buurlanden. Hierdoor moesten honderden mensen worden geëvacueerd en in een mum van tijd in veiligheid worden gebracht. Het Nederlandse Rode Kruis heeft de hulpdiensten en evacués direct kunnen ondersteunen. Als het noodlot toeslaat, zijn wij in staat om snel en adequaat te helpen dankzij de hulp van donateurs zoals Porsche. Ik wil dan ook van deze gelegenheid gebruik maken om Porsche te bedanken voor dit prachtige gebaar.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3165 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *