Principeakkoord eigen Bovag-CAO

Het CAO-overleg tussen Bovag en vakbonden heeft geleid tot een principeakkoord over een nieuwe, eigen Bovag-CAO met een looptijd van zestien maanden. Afgesproken is een loonsverhoging van één procent op 1 oktober 2011 en 1,7 procent op 1 mei 2012.

Daarnaast is een eenmalige uitkering van honderd euro overeengekomen, uit te betalen in januari 2012, aan de werknemers die op 1 januari 2012 in dienst zijn. De nieuwe CAO Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf loopt tot 1 oktober 2012.

Hans Everts, leider van de Bovag-onderhandelingsdelegatie: “We zijn blij dat een marktconforme loonontwikkeling is afgesproken, die in de pas loopt met de huidige inflatie en de algemene ontwikkelingen in de sector.”

De afspraken rondom werktijden en toeslagen zijn vereenvoudigd en er is een nieuwe, meer efficiënte aanpak overeengekomen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen, dan wel terug te dringen. Alle elementen, van preventie tot WIA, zijn gebundeld. En dat biedt zowel de werkgever als de werknemer kostenvoordelen. Ook zijn er ook afspraken gemaakt over het omvormen van de extra vakantiedagen voor oudere werknemers naar inzetbaarheidsdagen, waarbij werkgever en werknemer gezamenlijk overleggen over de besteding van deze dagen. Verder is afgesproken om de huidige 58 -regeling te handhaven.

Bovag en vakbonden leggen het principeakkoord de komende weken voor aan hun achterban.

Download hier het principe-akkoord >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *