‘Private lease is kortetermijnpolitiek’

Dat de Ford-organisatie het de afgelopen jaren niet makkelijk zou hebben gehad is een eufemisme. Werkelijk alles leek tegen te zitten. Voor Alex Schakel des te meer reden om de dealervereniging te gaan leiden.

Opa startte het bedrijf in 1924, waarna de zoon en later de kleinzoon het overnam – het klassieke verhaal. Het bedrijf was een van de eerste Ford-dealers in ons land. De huidige eigenaar – de derde generatie dus – bouwde het bedrijf uit tot wat het nu is: in grootte de 64ste dealerholding in Nederland en een druk bedrijf met zeven vestigingen dat dagelijks de nodige aandacht opeist van z’n leider. De stap naar het voorzitterschap van de dealervereiniging is daarom des te opmerkelijker. Je in dienst stellen van je collega’s vergt toch wel een wat andere houding en die is niet iedereen gegeven. Voor Schakel was het in mei 2016 toch een logische stap, “daarbij, iemand moet het doen”, klinkt het nuchter. Lees het hele interview met Alex Schakel in nummer 3 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 17 maart is verschenen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters