Proeven aan elektrisch rijden

Natuur en Milieu organiseert op zaterdag 20 september de Instapdag Elektrisch Rijden. Daarbij stellen particulieren hun elektrische auto beschikbaar voor diegene die er een ritje mee wil maken. Op deze manier wil Natuur en Milieu de aandacht voor elektrisch vervoer opschroeven.

“De Instapdag is een soort Open Huizen Dag, maar dan met elektrische auto’s”, zegt Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit bij Natuur & Milieu. “Wie anders dan een eigenaar van een elektrische auto kan vertellen hoe leuk elektrisch rijden is.”

Trotse eigenaren toveren de parkeerplek van hun auto om tot showroom voor één dag. Nieuwsgierige bezoekers kunnen instappen, ook bij bijzondere elektrische auto’s. Zoals een Fiat Panda uit 1992, een van de eerste elektrische auto in Nederland. Inmiddels gereviseerd en voorzien van een nieuwe accu is deze youngtimer te bezoeken in ‘Wijnands showroom’ in Beekbergen. Een hartenbreker is de eerste elektrische Fiat 500 cabrio van Europa, die voor een proefritje te boeken is in ‘Bobs showroom’ in Eemnes. De ‘showrooms’ zijn te vinden op Instapdag.nl

Nog elke dag melden elektrische autobezitters zich aan. Inmiddels zijn er 125 ‘showrooms’ geopend, verspreid over het hele land: van Koudum in Friesland tot Bocholtz in Zuid-Limburg. Bezoekers kunnen kiezen uit 16 merken van auto’s met een stekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *