Project Blijfmobiel gaat stoppen

Nu het sectorplan voor de Mobiliteitsbranche afloopt, eindigt ook het arbeidsproject Blijfmobiel. Intakegesprekken met ontslagen kandidaten kunnen volgens opleidingsfonds Oomt tot uiterlijk aanstaande zaterdag (30 april 2016) worden uitgevoerd.

Er is inmiddels een nieuw sectorplan goedgekeurd door het Agentschap SZW, voor een pilot met intensieve begeleiding voor werk-naar-werk. Binnenkort zal hier nadere informatie over volgen.

Minister Asscher gaf in juni 2014 zijn goedkeuring aan BlijfMobiel, een initiatief van Bovag en de vakbonden FNV, CNV en De Unie. Doel was om medewerkers te helpen hun loopbaan binnen de mobiliteitsbranche voort te zetten. Gedurende twee jaar was er extra aandacht voor de kwaliteit van leermeesters en leerlingen, voor duurzame inzetbaarheid en voor langdurig zieken en mensen die ontslagen waren. Het project kostte 20,4 miljoen euro, waarvan de helft betaald werd door Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.