RAC vierde Nederlandse dealer Maserati

Maserati heeft RAC (Rotterdamse Automobiel Centrale) aangesteld als dealer voor de regio zuidwest Nederland. Per 1 september beginnen de verkoop- en serviceactiviteiten; in november zal een nieuw ingerichte Maserati-showroom aan de Autolettestraat op de Rotterdamse ‘Autostrada’ gereed zijn.

RAC is sinds 1932 actief in en rond Rotterdam en voert de merken Honda, Volvo en Jaguar. Directeur Tom van Dijk spreekt van “een belangrijke aanvulling op onze bestaande activiteiten in dit premium marktsegment.” Bij het bedrijf werken elf mensen. RAC is in Nederland de vierde officiële Maserati-dealer, naast Driessen Maserati (Eindhoven), Louwman Exclusive (Utrecht) en Munsterhuis Sportscars (Hengelo). Aanvullend beschikt Maserati met Kroymans Maserati (Hilversum) en Franco Auto (Kwintsheul) over twee gespecialiseerde servicedealers.

Met de verbreding van het portfolio (Levante SUV, over enkele jaren de Alfieri) acht de Italiaanse fabrikant het noodzakelijk het dealernetwerk wereldwijd te versterken en uit te breiden. De vorige maand gelanceerde Levante (foto) wordt geacht circa de helft van de verkopen voor zijn rekening te gaan nemen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.