RAI organiseert nieuwe vakbeurs in VS

Amsterdam RAI en Automotive Parts Remanufacturers Association (APRA), ’s werelds grootste brancheorganisatie voor gereviseerde onderdelen, zijn een overeenkomst aangegaan om gezamenlijk een nieuwe vakbeurs voor seriematige revisie (remanufacturing) voor de sectoren Automotive en Heavy Duty te organiseren. De nieuwe vakbeurs zal vanaf 2014 jaarlijks plaatsvinden in  Las Vegas, USA.

De nieuwe beurs krijgt de naam Big R/ReMaTecUSA. De vakbeurs wordt gepositioneerd als de start van de jaarlijkse Automotive Aftermarket Industry Week in Las Vegas. De beurs is een aanvulling op de zeer succesvolle ReMaTec beurs, die elke twee jaar in Amsterdam RAI plaatsvindt.

Nick Staub, voorzitter van de Amerikaanse tak van de  APRA, is bijzonder te spreken over de samenwerking met Amsterdam RAI: “Door onze krachten te bundelen kunnen we het succes van ReMaTec in Amsterdam, waar wij al 8 jaar bij betrokken zijn, doorzetten naar de Verenigde Staten, de grootste revisiemarkt ter wereld.

Ook Theo Lingmont, directeur International Exhibitions binnen Amsterdam RAI, is content met de samenwerking: “De afgelopen jaren heeft de ReMaTec zich ontwikkeld tot de één van  snelst groeiende beurzen in de portfolio van Amsterdam RAI. We zijn verheugd dat we nu de mogelijkheid hebben dit succesvolle concept uit te rollen in Amerika in samenwerking met de APRA en wellicht, in de toekomst, ook met andere partijen en branche-organisaties binnen deze markt.”

Gereviseerde onderdelen

De vraag naar gereviseerde onderdelen is ook binnen de Amerikaanse automotive aftermarket groter dan ooit. Dit alles heeft te maken met de unieke combinatie van kwaliteit, duurzaamheid en kostenbesparing die remanufacturing biedt. Een recente studie  van de ‘United States International Trade Commission’ (USITC) toont aan dat de productie in deze sector in twee jaar tijd met 15 procent is toegenomen. Daarbij een omzet realiserend van ruim 43 miljard dollar. Volgens USITC zijn ruim 180.000 mensen werkzaam zijn in de Amerikaanse remanufacturing branche.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *