RAI vindt kort geding tegen Toyota opmerkelijk

RAI Vereniging vindt het kort geding dat Stichting Brandstofverlies tegen de Toyota-importeur heeft aangespannen opmerkelijk. Louwman en Parqui zal vandaag in de rechtbank van Breda haar officiële brandstofverbruikcijfers moeten verdedigen.

“De door alle Nederlandse personenauto importeurs gecommuniceerde verbruikscijfers zijn het resultaat van de officiële EU-meetmethoden in een door de EU voorgeschreven ritcyclus. Deze cyclus is in het leven geroepen om het brandstofverbruik van auto’s onderling met elkaar te kunnen vergelijken op basis van gelijke omstandigheden. De officiële verbruikscijfers zijn de enige cijfers die de autobranche mag communiceren. Het communiceren van andere cijfers naast de officiële verbruikscijfers zou voor de consument tot verwarring kunnen leiden. De aanpak die de Nederlandse importeurs kiezen is in lijn met geldende Europese verordeningen”, aldus RAI Vereniging in een reactie.

Het is algemeen bekend dat het feitelijk brandstofverbruik van een auto afhankelijk is van diverse factoren, zoals rijgedrag, weersomstandigheden, beladingsgraad, gebruik van elektronische apparatuur aan boord en de bandenspanning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *