Ravaglioli maakt bandenlichter overbodig (update)

Overlander introduceert de nieuwe bandenwisselaar G 8645 van Ravaglioli. De machine is voorzien van een speciale demontagevinger, waardoor een bandenlichter niet meer nodig is.

Ad Brünings van Overlander: “De demontagevinger demonteert en monteert de banden moeiteloos en snel zonder beschadiging van de velg en wordt met een drukknop pneumatische bediend. Beide handen blijven hierdoor vrij om de band te begeleiden.”

De machine wordt aangedreven door een elektrische invertermotor en is traploos regelbaar. Bij te veel druk op hiel van de band wordt de draaisnelheid automatisch verminderd of gestopt, zodat beschadiging van de hiel wordt voorkomen. Een speciale hulparm (optie) zorgt ervoor dat zeer stugge banden weer snel worden gemonteerd.

Overlander speelt ook in op de bandenwisselwelen met de Wheel Wash, een gesloten watersysteem, dat geen gebruik maakt van chemicaliën en alleen een stroom- en luchtdrukaansluiting nodig heeft om te functioneren.

UPDATE
Overlander heeft eind november 2011 de eerste 3D uitlijncomputer van Ravaglioli verkocht aan No Limit Tuning te Amsterdam. Uitlevering zal snel plaatsvinden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *