RDW erkent kentekenloket bij autobedrijven

RDW heeft het Kentekenloket erkend. Daardoor kunnen ongeveer vijfhonderd autobedrijven nu kentekens overschrijven bij occasionverkoop tussen particulieren onderling. In Nederland worden er jaarlijks bijna een miljoen gebruikte personenauto’s door een particulier aan een andere particulier verkocht.

Voor de overschrijving van het kenteken konden deze particulieren tot nu toe alleen terecht bij een vestiging van PostNL. Aan die situatie is een eind gekomen nu de RDW de ca. vijfhonderd Kentekenloket-autobedrijven heeft gemachtigd om deze overschrijvingen te doen.

Brezan

Het Kentekenloket is ontwikkeld door Brezan Automaterialen. Het concept is bedoeld voor autobedrijven die klant zijn bij Brezan. Wanneer deze bedrijven auto’s (maar ook caravans, motoren en scooters) op kenteken zetten bij transacties tussen particulieren onderling, kunnen zij extra diensten aanbieden. Daarbij valt te denken aan een aankoopkeuring, check van de kilometertellerstand, bandencontrole, diagnoserapport of kortingsbon voor onderhoud en/of een apk.

Maximaal duizend

Het Kentekenloket is buitengewoon snel gegroeid: in februari dit jaar startte de werving van deelnemers, een half jaar later staat de teller op zo’n vijfhonderd autobedrijven. Het is de bedoeling dat elke Nederlandse gemeente eind dit jaar een Kentekenloket-deelnemer heeft. “Daarna willen we doorgroeien tot maximaal duizend bedrijven”, zegt commercieel directeur Frank Doorenbos van Brezan. “Een goede spreiding staat daarbij voorop. Op basis van het aantal auto’s per gemeente hebben we een verdeling gemaakt met een maximum aantal loketten per gemeente, zodat ieder deelnemend bedrijf voldoende aanloop van klanten krijgt.”