RDW start Open Voertuigdata

Vanaf vandaag zijn de voertuiggegevens van het Nederlandse voertuigpark als open data toegankelijk. Het gaat om een proef van een jaar, waarbij tussentijdse evaluaties aanleiding kunnen zijn tot aanpassingen.

“Met Open Data Data wil de RDW de ontwikkeling van innoverende diensten stimuleren”, verklaart Johan Hakkenberg, algemeen directeur van de RDW. “Meer transparantie en inzicht in gegevens kunnen daarnaast leiden tot een zuiverdere registratie.”

Open Voertuigdata is een nieuw, gratis kanaal om voertuiginformatie te delen. Daarmee geeft de RDW de voertuiginformatie, die het uit vanuit haar publieke taak verzamelt, ter beschikking aan de maatschappij. Het initiatief sluit aan op Nederlands en Europees beleid om overheidsgegevens als open data beschikbaar te stellen.

Databron

De bron van de voertuiggegevens is het kentekenregister, ofwel de Basisregistratie Voertuigen. Het gaat om gegevens die niet persoons-, fraude- of concurrentiegevoelig zijn. Ter voorkoming van misbruik wordt ook het gestolensignaal niet beschikbaar gesteld. Waar de online voertuiginformatie nu alleen handmatig te bevragen is, is die met open data automatisch te koppelen binnen andere applicaties.

Ga hier naar de Marketplace van RDW >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *