PSA Peugeot Citroen heeft aangekondigd dat het 75 procent van Gefco verkoopt aan OAO Russian Railways, een staatsbedrijf van de Russische overheid. De transporteur wordt van de hand gedaan om financieel weer gezond te kunnen worden. De verkoop moet ongeveer 800 miljoen euro opleveren.

PSA heeft namelijk zwaar te lijden onder de Europese crisis die heerst op de markt voor nieuwe auto’s. Eerder besloot het concern om achtduizend banen in Frankrijk te schrappen en haar fabriek in Aulnay te sluiten om zo de overcapaciteit tegen te gaan. In Nederland kwam er in Amsterdam een samenvoeging van de hoofdkantoren.

Russian Railways wil met de aankoop de kennis binnen Gefco overdragen aan haar bestaande transportdiensten. Zo wil het de logistieke diensten in Europa en Rusland op één lijn krijgen, de kwaliteit verbeteren en minder auto’s via het spoor gaan vervoeren. Daarnaast wil de nieuwe Gefco-eigenaar de logistieke markten in Azië en Europa via de weg en het spoor zien te ontsluiten, met als doel kortere levertijden en minder zeeverschepingen.

Het verkoopnieuws komt op het moment dat Gefco net een lange termijn afspraak heeft gemaakt met General Motors voor de logistiek van de merken Opel/Vauxhall, Chevrolet en Cadillac. Lees er hier alles over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties