RDW vermoedt slecht schadeherstel

Niet goed herstelde schade en voertuigen die zijn samengesteld met gestolen onderdelen – voor RDW aanleiding om zo’n driehonderd auto’s te gaan controleren op verkeersveiligheid.

Het gaat om personenwagens afkomstig van een inmiddels opgedoekt autobedrijf in het Midden-Limburgse Swalmen. Alle eigenaren krijgen deze week per brief nadere informatie van RDW en het verzoek mee te werken aan een voertuigcheck, later in juni.

Het vermoeden van ondeugdelijke c.q. illegale werkzaamheden ontstond na een politie-inval bij het autobedrijf. De afgelopen drie jaar had het bedrijf import- en schadevoertuigen ter keuring aangeboden bij RDW. De betreffende auto’s werden toegelaten, omdat de schade alleen met röntgenapparatuur zichtbaar is. Nader onderzoek moet uitwijzen of de technische staat een gevaar oplevert voor de verkeersveiligheid. Blijkt de auto verkeersveilig en geen gestolen onderdelen te bevatten, dan kan de eigenaar ermee blijven rijden.

De RDW stelt gratis vervangend vervoer beschikbaar aan de voertuigeigenaren voor de gehele periode die nodig is voor het onderzoek.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.