Recall brandstoflekkage Suzuki Swift

Het Japanse Suzuki Motor Corporation roept wereldwijd 109.000 Swifts Hatchback terug, die gemaakt zijn tussen september 2010 en april 2012. De betreffende benzinemodellen hebben namelijk kans op een brandstoflekkage.

In een rapport van het ministerie van landbouw, infrastructuur, transport en toerisme meldt de autofabrikant dat de lekkage kan ontstaan door een slechte aansluiting tussen een rubberen slang en de brandstoftank.

De auto’s die teruggeroepen worden zijn allemaal in Japan gebouwd. Daarvan zijn 53,801 Swifts geëxporteerd naar onder meer Australië en Europa. De auto’s die in Nederland rondrijden zijn voornamelijk geproduceerd in Hongarije. Bij Suzuki-importeur Nimag zijn nog geen meldingen van lekkage gedaan.

“De fabrikant heeft ons laten weten dat de recall van de Swift geen exemplaren betreft die in Nederland verkocht zijn. Er rijden in Nederland wel degelijk een aantal exemplaren rond uit de Japanse productie, zoals bijvoorbeeld de Swift Sport van het vorige type, maar dat is op het geheel een klein percentage. Hier komen immers voornamelijk exemplaren voor vanuit de productie in Hongarije”, aldus Bobbert van de Linden van Nimag.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *