Recallinformatie nu ook voor universeel

Bovag Onafhankelijke Autobedrijven (BOA) ziet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. De RDW gaat namelijk een systeem ontwikkelen om recallinformatie (kentekenniveau) van autofabrikanten te distribueren naar universele autobedrijven.

Deze gegevens zijn nu nog alleen voor importeurs beschikbaar. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft onlangs opdracht gegeven aan de RDW. BOA verwacht dat in de loop van 2012 begonnen wordt met het daadwerkelijk opzetten van het systeem. Zij praat zelf met de RDW en andere betrokkenen over de invulling ervan.

De regels rondom toegang tot de recallgegevens door universelen zijn Europees geregeld. Oud-minister Eurlings heeft twee jaar geleden de belofte gedaan werk te maken van het Nederlandse recallsysteem.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *