Rechter: Argus breekt Midtronics-patent

Equipmentleverancier Midtronics heeft in Amerika haar gelijk gehaald in een rechtszaak als uitvinder van een reeks accutesters. Het patent op de techniek erachter is geschonden door Argus met het verhandelen en verkopen van de testers AA350, AA400, AA500, AA500P en AA550P.

De betreffende apparatuur maakt gebruik van wat Argus noemt de Large Pulse Resistance (LPR) techniek. Het rechterlijk verbod in Amerika heeft ook gevolgen voor vergelijkbare producten van Argus die deze techniek gebruiken. Daarnaast moet Argus ook de advocaat- en proceskosten betalen van de rechtszaak. De hoogte van deze kosten wordt op 16 augustus vastgesteld in een hoorzitting.

Midtronics heeft ook een voorstel ingediend wat de invoer, verkoop, productie of uitvoer van de diagnoseapparaten verbiedt in Amerika. Argus-testers die vanuit Amerika zijn geëxporteerd kunnen een recall krijgen, mits het voorstel daartoe goedgekeurd wordt door het gerechtshof.

Bij Argus was niemand bereikbaar voor commentaar.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.