Record BCA opnieuw verbroken: 1256 auto’s

BCA heeft zichzelf weer overtroffen ten opzichte van vorig jaar. In 13 uur tijd zijn er in Barneveld 1256 auto’s geveild. Dat zijn er 156 meer dan in december 2015. Het resultaat is een feest voor de kopers, de inbrengers van de auto’s, maar ook voor de BCA medewerkers zelf. De dag was behalve een feest dus ook een mooi staaltje veilingvakmanschap.

De dag begon voor de meeste bezoekers al om 7.00 uur met een ontbijtje en het bekijken van het grote aantal auto’s voor de start van de veiling. Het aanbod bestaande uit 1256 personenwagens, afkomstig uit lease en fleet, werden met honderd stuks per uur door de veiling gereden. Het evenement is een jaarlijks terugkerend feest dus de autokopers weten wat ze kunnen verwachten. De bezoekers werden de hele dag goed verzorgd met diverse maaltijden en snacks. En dat niet alleen, ze maakten ook kans op het winnen van mooie luxe cadeaus. Aan de hand van credits, die per zes gekochte auto’s werden verkregen, kon men een Apple iPad Pro 12.9”, een Sonos Play:5, een Philips Hue kit of een Ar. Drone winnen. Deze werden aan het eind van de dag, rond de klok van 23:00 uur meteen mee naar huis genomen door de autokopers.

Iede Aukema, algemeen directeur van BCA Autoveiling: ”Het succes van de dag kwam mede door twee dingen: het gevarieerde aanbod en de marktvraag. De bezoekers konden kiezen uit een verscheidenheid aan modellen en prijzen. Dat maakt het dat er voor iedereen wat wils was. De markt is al het hele jaar in de ban van gebruikte auto’s. Daar speelden we goed op in door het jaar af te sluiten met deze Megaveiling. De behoefte om de voorraad aan te vullen of op orde te brengen was nog nooit zo groot en het blijkt dat veilen een uitstekende manier is om auto’s in te kopen. Daarnaast was de organisatie top geregeld, we hebben hierover van kopers veel complimenten mogen ontvangen.”

Het record van het veilen van 1256 auto’s op één dag is nog niet eerder gehaald. Dit is volgens BCA een uniek resultaat in Nederland. Vorig jaar werden er al maar liefst 1100 auto’s geveild en dat was al een record op zich. Maar BCA is niet van plan het rustiger aan te doen. Voor januari staan er weer diverse veilingen op de planning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.