Recordaantal exposanten Automechanika

Met 4.820 exposanten (2014: 4.660) wordt de komende Automechanika Frankfurt (13 t/m 17 septembe) de drukst bezette in de geschiedenis van de beurs. Van de deelnemers zijn er duizend die onderdelen leveren voor bedrijfs- en vrachtwagens.

Alles bij elkaar beslaat ‘Frankfurt 2016’ een vloeroppervlak van 305.000 vierkante meter. Over records gesproken: ook het internationale gehalte van de deelnemers was nooit eerder zo hoog. Er doen nu 76 landen mee, tegen 74 in 2014.

Het Institute for Retail Research IFH heeft berekend dat de handelssegmenten die de Automechanika afdekt in 2015 goed waren voor een omzet van 1,35 triljoen euro in de 27 EU-landen. Dat bedrag ligt 4.8 procent hoger dan in 2014. De drie wat omzet betreft sterkste economische takken zijn  autoverkoop (806,3 miljard euro), gevolgd door onderdelen, accessoires en banden voor motorvoertuigen (218,9 miljard euro) en reparatie/onderhoud (135,5 miljard euro).  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.