Recordverkoop in occasions

De occasionverkoop is ook in het tweede kwartaal van 2016 toegenomen. Autobedrijven verkochten ruim 17.000 personenauto’s en noteerden daarmee een groei van 6,2 procent. De verkoop over de eerste helft van dit jaar is met 5,6 procent gestegen ten opzichte van 2015.

In de maand juni bereikt de b-to-c verkoop een record met 104.051 occasions en werden voor het eerst in tien jaar weer boven de 100.000 occasions verkocht. Zo blijkt uit de het laatste kwartaaloverzicht van VWE. Ook de verkoop tussen consumenten onderling is gestegen met 3 procent in het tweede kwartaal. Als verklaring voor deze groei worden genoemd: de verbeterde economie, het toegenomen aanbod aan occasions bij autobedrijven en de verkoop van nieuwe auto’s die vanwege de veranderde bijtelling al in 2015 zijn geregistreerd.

Top 5

De top 5 van meest verkochte modellen zijn onveranderd de Volkswagen Polo en Golf. De verkoop van kleine auto’s uit het A-segment, zoals Peugeot 107, Toyota Aygo, Fiat Panda en Suzuki Alto daalde, terwijl er juist meer belangstelling was voor MPV’s, zoals de Renault Scénic, Opel Zafira en oudere Peugeots 206 en 307.

De import van occasions blijft toenemen; in het tweede kwartaal zijn er 40.810 personenauto’s geïmporteerd. Dat zijn er 6.300 meer dan vorig jaar (groei van 18,3 procent). Bedrijfsauto’s worden veel minder geïmporteerd, maar de aantallen nemen wel toe. In het tweede kwartaal lag de import van gebruikte bedrijfsauto’s overigens maar liefst 35 procent boven het aantal in 2015. Zowel bij personen- als bedrijfswagens is veel vraag naar occasions.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.