Redding Nedcar lijkt definitief (update)

Nedcar in Born lijkt definitief gered. Radiozender BNR heeft documenten in handen die het nieuws bevestigen dat VDL Groep en BMW vanaf november 2014 er Mini’s gaan produceren. BMW ontkent de deal niet, maar zegt dat er nog geen handtekening is gezet. Verwacht wordt dat dit definitief in augustus gebeurt.

BNR laat weten dat in het rapport ook staat dat er minimaal 60.000 auto’s per jaar gebouwd zullen worden tot 2022, met een uitloop naar 90.000 stuks. Daarbij zullen alle 1.500 werknemers hun baan behouden. Wel gaan zij tot november 2014 de WW in, behouden ze zeventig procent van hun loon en worden ze in de tussentijd door BMW getraind. Uiteindelijk moeten er nog eens 200 mensen extra aangenomen worden, om de productieplannen te kunnen uitvoeren.

De speciale commissie die de haalbaarheid van de samenwerking tussen VDL en BMW onderzocht, heeft positief advies over het businessplan uitgebracht aan onder meer premier Rutten, het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de provincie en gemeente.

Nedcar blijft kwetsbaar

Toch blijft de toekomst van Nedcar kwetsbaar, omdat de Europese autobranche ‘op zijn gat ligt’. “Er moeten meer merken komen die in Born gaan bouwen om de toekomst zekerder te maken”, aldus een verslaggever op BNR. Nedcar moet de komende jaren dus op zoek blijven naar meer opdrachtgevers om niet opnieuw afhankelijk te zijn van één autofabrikant.

Op 28 juni wist topman Wim van der Leegte van de VDL Groep al te melden dat de deal zou doorgaan. Lees er hier alles over >>

UPDATE

BMW heeft maandag 9 juli bevestigd dat het Mini’s in Born wil laten bouwen, aangezien het de productie flink wil opvoeren. De exacte aantallen zijn nog niet bekend gemaakt, maar de autobouwer ziet Nedcar als een fantastische partner waarvoor een belangrijke rol is weggelegd. Dat stelde Harald Krüger, lid van de raad van bestuur van BMW, tegenover Het Financieel Dagblad.

De Duitse autofabrikant heeft als doel om op de middellange tot lange termijn twee productielocaties voor Mini’s te hebben. Eén daarvan staat in het Verenigd Koninkrijk en de andere in Nederland.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.