Redenen voor verkoop auto divers

22% van de mensen verkoopt zijn auto omdat ze toe zijn aan iets nieuws. Daarnaast zijn de technische staat (16%) en lagere maandlasten (24%) een veel voorkomende reden om een auto te koop te zetten. Dit blijkt uit onderzoek van AutoScout24 naar het verkoopproces bij particulieren die onlangs hun auto hebben verkocht.

Zodra een advertentie wordt geplaatst om de auto te koop te zetten, krijgt ruim twee derde binnen de eerste week reactie. Drie op de tien adverteerders heeft zelfs binnen één tot twee dagen al reactie, terwijl maar een kwart van de ondervraagden al de eerste twee dagen een reactie verwacht. Laat je dus niet overvallen en zorg dat je zeker de eerste week je telefoon stand-by hebt voor het beantwoorden van de nodige reacties.

Na de eerste enthousiaste reacties op een advertentie duurt het wel een aantal dagen voordat er daadwerkelijk wordt overgegaan tot de verkoop. Geïnteresseerden hebben tijd nodig om de auto te bekijken en een beslissing te nemen. Ruim een derde van de auto’s wordt tussen de acht en veertien dagen na het plaatsen van een advertentie verkocht. Een kwart kan er zelfs op rekenen dat zijn auto binnen drie tot zeven dagen van eigenaar verwisselt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.