Rema Tip Top distribueert Haweka

Rema Tip Top Nederland gaat in Nederland de distributie verzorgen van Haweka, de Duitse fabrikant van centreer- en opspanmiddelen voor balanceermachines.

Directeur Bernard van Walsem van Rema Tip Top legt uit dat onderschat wordt hoe belangrijk het is om balanceermachines in goede conditie te houden. “De goedkopere machines, onder andere uit het Verre Oosten, gaan aanzienlijk beter presteren als je een nieuwe Haweka-set erop monteert. Het correct opspannen van het wiel is nu eenmaal heel bepalend voor een juiste balans. Wanneer er onbalans is, merkt de automobilist dat zodra hij met zijn auto de garage uit rijdt.”

Hoewel niet direct goedkoop kan een upgrade het garagebedrijf helpen langer plezier te hebben van een balanceermachine. Van Walsem: “Je kunt je bestaande apparatuur upgraden, zodat die weer voor langere tijd mee kan. Dat is altijd nog goedkoper dan een nieuwe machine. Een investering in Haweka opspanmiddelen betaalt zich altijd terug.”

Haweka is volgens Rema Tip Top op vrijwel alle merken balanceermachines te monteren, indien de juiste maten worden doorgegeven. Rema Tip Top had een ander merk opspanmiddelen voor balanceermachines, maar ziet met Haweka veel meer mogelijkheden en toegevoegde waarde voor zijn klanten. Van Walsem: “Met Haweka verwachten we een aanzienlijk marktaandeel te behalen. Het is een kwalitatief uitstekend product, marktleider in Duitsland en ook in Nederland toonaangevend in de markt.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *