‘Renault CO2-neutraal in 2050 in Europa’

Bijna twee weken lang, van 15 tot en met 27 oktober, organiseert Groupe Renault onder de naam eWays een online evenement over elektrisch rijden. Met het evenement wil Renault zich andermaal profileren als een belangrijke speler op het gebied van duurzame mobiliteit. Stip op de horizon: Renault als CO2-neutrale autofabrikant in Europa in 2050.

Ceo Luca De Meo herinnerde in zijn openingstoespraak op 15 oktober (terug te zien op YouTube) eraan dat Renault tien jaar geleden al de weg van elektrisch rijden is ingeslagen met de introductie van de volledig elektrische Zoe, in wat De Meo “pionierende tijden” noemde. “Op dit moment zijn er wereldwijd 350.000 elektrische Renaults op de weg. We hebben de grootste elektrische vloot in Europa. We verkopen acht verschillende elektrische modellen. Alleen in Frankrijk al hebben we tot nu toe 110.000 elektrische Zoe’s verkocht. De Zoe is de meest verkochte elektrische auto wereldwijd, na de Tesla Model 3, dit jaar. Daarnaast biedt Renault nog hybride en plug-in hybride uitvoeringen van de Clio, Captur, Megane en Mégane Estate, onlangs aangevuld met een hybride Arkana.”

CO2-neutraal

Een en ander moet in 2022 leiden tot een of andere vorm van elektrische aandrijving voor alle modellen van Renault. Bovendien experimenteert Renault met waterstof sinds 2015. “Dat is waarom wij van Renault een stap voor zijn op de concurrentie in de energietransitie.” Vervolgens stelde De Meo het doel van Renault voor de toekomst glashard: een CO2-neutrale autofabrikant te zijn in 2050 in Europa. “Voor 2030 richten we ons op 50 procent CO2-reductie ten opzichte van 2010.”

Rondetafelgesprekken en keynote speeches

Behalve de speech van De Meo zijn alle andere speeches en rondetafelgesprekken via YouTube terug te kijken. Zo is er een ronde tafel gewijd aan de rol van auto’s bij de opslag van energie, gestreamd vanuit Médan bij Parijs. Er is een keynote speech van professor Carlo Ratti over mobiliteit in stedelijke gebieden, de zogenoemde smart cities, en vandaag, 23 oktober, staat onder meer een rondetafelgesprek over Porto Santo op het programma, het smart eiland waar Renault een duurzaamheidsprogramma heeft lopen en dat een beeld geeft van hoe een CO2-neutrale toekomst eruit kan zien.

Twee nieuwe modellen

Groupe Renault neemt de gelegenheid van het evenement te baat om tevens twee nieuwe modellen te introduceren: de op een geheel nieuw platform gebouwde, volledig elektrische Megane, een hatchback in het in Europa populaire C-segment en de eerste van een heel nieuwe familie Meganes, en de suv-achtige Dacia Spring, voor mobiliteit in de stad en uitermate geschikt voor carsharing services.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2744 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *