Rijstijl-app Flo ook op iPhone

De rijstijl-app Flo is een mobiele applicatie die inzicht geeft in iemands rijgedrag op basis van de GPS- en bewegingssensoren in de iPhone. Automobilisten kunnen zo veiliger en zuiniger rijden en hun CO2-uitstoot verminderen. De app geeft tijdens het rijden feedback, waardoor gebruikers direct hun rijgedrag kunnen aanpassen.

Flo maakt gebruik van de GPS-locatie en de M7-bewegingssensor van de iPhone en houdt op basis daarvan tijdens het rijden bij hoe goed je optrekt, bochten neemt en remt. Na de rit kan je de hele route met alle beoordelingen op een kaart terugzien. Ook kan je de verschillende ritten vergelijken, om te zien of je vooruitgang boekt in je rijgedrag. Het doel is mensen op een leuke manier bewust te laten autorijden. “Als die bewustwording van het rijgedrag ook maar één verkeersdode per jaar scheelt, zijn wij al blij,” aldus Andreas Willemse, productmanager van Flo bij Decos.

“Er zijn al allerlei quantified self apps voor smartphones en smartwatches die zich bezighouden met je gezondheid en beweging, maar nog geen enkele voor autorijden. Dat is raar, want elke dag zitten we gemiddeld 46 minuten in de auto en leggen we behoorlijk wat kilometers af. De weinige applicaties die het rijgedrag in kaart brengen, maken allemaal gebruik van een duur apparaat, dat je los moest kopen en in de auto moest aansluiten. Flo is de eerste app die je rijgedrag analyseert op basis van informatie die volledig van de iPhone afkomstig is.”

De gratis app is vanaf vandaag te downloaden in de Apple App Store.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *