Ritregistratie moet feilloos zijn

De Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) komt met een reactie op diverse berichten in de media over het verplichten van een ritregistratiesysteem voor berijders die een kilometeradministratie bijhouden.

VAvdZ (4.000 leden) juicht ieder vrijwillig initiatief toe om een ritregistratiesysteem te installeren om de administratieve last te verminderen. “Onder strikte voorwaarden kan ik mij voorstellen dat een berijder er voor kiest om een ritregistratiesysteem in zijn auto te laten bouwen”, aldus Martin Huisman, voorzitter VAvdZ. “Als een berijder geen bijtelling hoeft te betalen en geen rittenregistratie bij hoeft te houden, maar alleen de privékilometers afrekent die geregistreerd zijn door het kastje, is dat een interessante optie.”

Volgens Huisman moet de techniek echter waterdicht zijn en schuilt er een gevaar op het gebied van de privacy. “De wet is nu al heel duidelijk over het gebruik van registratiesystemen. Voor het monteren van kastjes is er onder andere instemming van de OR vereist. Wij hebben dit juridisch laten uitzoeken, met als resultaat dat privékilometers niet inzichtelijk mogen zijn voor de werkgever. Zakelijke kilometers mogen alleen inzichtelijk zijn als dit met de werknemer is overeengekomen en als dit absoluut noodzakelijk is voor efficiency in de dagelijkse werkzaamheden. Deze regels worden in praktijk met voeten getreden. Berijders zullen alleen akkoord gaan als het privacy aspect waterdicht opgelost wordt.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.