Rocsys trekt nog twee investeerders aan

Rocsys, de Delftse onderneming die bouwt aan de infrastructuur voor het geautomatiseerd opladen van elektrische voertuigen, heeft met het Nederlandse Forward.One en het Estse Superangel twee nieuwe investeerders aangetrokken.

Met de gerobotiseerde laadtechnologie van Rocsys wordt de infrastructuur van laadstations optimaal benut en is er geen extra personeel nodig om stekkers te verwisselen. “We zien een enorm potentieel voor de technologie van Rocsys in de snelgroeiende markt voor elektrisch laden”, aldus Paul Pruijmboom, partner bij Forward.One. “Rocsys biedt een oplossing die geknipt is voor de behoeften van de automotive industrie die naadloos past in de bestaande infrastructuur. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van het team, dat een gedegen ervaring in de industrie combineert met ondernemers- en technische vaardigheden die nodig zijn in een dergelijke, zeer dynamische markt.”

Drie fondsen

Op zijn beurt is mede-oprichter en ceo van Rocsys Crijn Bouman verguld met het commitment van Forward.One: “Forward.One is een zeer professionele investeerder met een sterke hands on-mentaliteit. Dit is precies wat het bedrijf nodig heeft. Met in totaal drie fondsen uit deze investeringsronde hebben we nu een stevige basis om onze innovatieve, geautomatiseerde laadoplossingen in de markt te zetten.”

Naast Forward.One en Superangel bleek eerder ook het consortium Uniq bereid om geld te steken in Rocsys.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3587 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.