Rogier Kroymans manager Karma Europa

Autofabrikant Karma heeft Rogier Kroymans voor de Europese markt aangesteld als vice president sales en netwerkontwikkeling. De Nederlander moet de weg plaveien voor de elektrische auto Revero GT Luxury, te introduceren in 2020.

Op dit moment wordt Karma (een voortzetting van Fisker Karma) gedistribueerd door 22 dealers in de VS, Canada en enkele selecte exportmarkten. “Om succesvol te zijn in de niche van luxe elektrische voertuigen moeten we distributiepunten inrichten op de juiste locaties, voorbereid op de veeleisende autokopers van de toekomst”, zegt Karma-topman John Maloney.

Volgens hem beschikt Kroymans over de juiste bagage, gezien de commerciële en leidinggevende ervaring bij tal van merken (Aston Martin, Jaguar, Ferrari, Cadillac, Alfa Romeo, Tesla). Hij begon zijn loopbaan in 1994 als verkoopadviseur bij Ferrari Import Kroymans. Voor zijn overstap naar Karma was hij onder meer mondiaal verkoopdirecteur van het Nederlandse XCOR Expeditions, een commerciële ruimtevaartorganisatie.

Design

“Dit is misschien wel de meest cruciale periode in de geschiedenis van Karma Automotive”, zegt Kroymans. “Met de lancering van de Revero, in 2021 gevolgd door een volledig nieuw EV-platform, heeft het merk enorm veel potentieel op de Europese markt. Het design en vakmanschap zullen de netwerkpartners aanspreken die we nodig hebben om te groeien.” Bij het in Californië gevestigde Karma werken bijna duizend mensen. De komende Revero GT wordt aangedreven door twee elektromotoren.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *