Ruim 450 exposanten op Autotechnica 2016

Op de aankomende editie van Autotechnica (20 t/m 23 maart) staan ruim 450 exposanten. In totaal zullen tweeduizend merken vertegenwoordigd zijn.

Samen tonen ze de actuele stand van zaken op het gebied van onderdelen, smeermiddelen, banden, gereedschap, werkplaatsuitrusting, apparatuur en diensten. Met een plus van tien procent aan beursoppervlak is het hallencomplex in Brussel straks weliswaar “knalvol”, zegt organisator Klaus van Cauwenberghe, “maar zonder dat het ten koste gaat van de toegankelijkheid. Alles is voor een bezoeker uit Nederland in één dag goed te bekijken, in een zoals altijd gemoedelijke sfeer. Er zijn beurzen die je móet bezoeken en er zijn beurzen die je wíl bezoeken. Autotechnica behoort tot die laatste categorie.”

Op de vloer zijn vrijwel alle grote lakfabrikanten vertegenwoordigd (R-M, Glasurit, PPG, Lesonal, Standox, Spies Hecker) alsmede een groot aantal toeleveranciers van de schadeherstelbranche. Spelers in de carwash- en brandstofsector zijn gebundeld in de drie hallen omvattende satellietbeurs Service Station & Carwash.  Opmerkelijk is de terugkeer naar Brussel van de grossiersgroepen Van Heck, AD Benelux en Brezan. Samen met Doyen en BCC (Benelux Carparts Corporation) behoren ze tot ‘the big five’ op het gebied van onderdelendistributie.

Bezoeker kunnen op tal van stands terecht voor live demonstraties, infosessies en aanverwante activiteiten. Allemaal hebben ze als insteek de automotive professionals efficiënter, sneller en veiliger  te laten werken, waardoor ze meer geld kunnen verdienen. De aanstaande Benelux-beurs is de achttiende editie en zal naar verwachting ruim 32.000 vakbezoekers trekken. In hal 7 kunnen ze meedoen met de Porsche Experience Center-wedstrijd, met als inzet een vip-dag bij Porsche op het circuit in Le Mans.

De openingstijden van Autotechnica 2016 zijn: 20 maart (9.00-18.00 uur), 21, 22, 23 maart (13.00-21.00 uur). De Belgische minister van Mobiliteit (Jacqueline Galant) verzorgt op 20 maart de officiële opening van de beurs. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.