Op de aankomende editie van Autotechnica (20 t/m 23 maart) staan ruim 450 exposanten. In totaal zullen tweeduizend merken vertegenwoordigd zijn.

Samen tonen ze de actuele stand van zaken op het gebied van onderdelen, smeermiddelen, banden, gereedschap, werkplaatsuitrusting, apparatuur en diensten. Met een plus van tien procent aan beursoppervlak is het hallencomplex in Brussel straks weliswaar “knalvol”, zegt organisator Klaus van Cauwenberghe, “maar zonder dat het ten koste gaat van de toegankelijkheid. Alles is voor een bezoeker uit Nederland in één dag goed te bekijken, in een zoals altijd gemoedelijke sfeer. Er zijn beurzen die je móet bezoeken en er zijn beurzen die je wíl bezoeken. Autotechnica behoort tot die laatste categorie.”

Op de vloer zijn vrijwel alle grote lakfabrikanten vertegenwoordigd (R-M, Glasurit, PPG, Lesonal, Standox, Spies Hecker) alsmede een groot aantal toeleveranciers van de schadeherstelbranche. Spelers in de carwash- en brandstofsector zijn gebundeld in de drie hallen omvattende satellietbeurs Service Station & Carwash.  Opmerkelijk is de terugkeer naar Brussel van de grossiersgroepen Van Heck, AD Benelux en Brezan. Samen met Doyen en BCC (Benelux Carparts Corporation) behoren ze tot ‘the big five’ op het gebied van onderdelendistributie.

Bezoeker kunnen op tal van stands terecht voor live demonstraties, infosessies en aanverwante activiteiten. Allemaal hebben ze als insteek de automotive professionals efficiënter, sneller en veiliger  te laten werken, waardoor ze meer geld kunnen verdienen. De aanstaande Benelux-beurs is de achttiende editie en zal naar verwachting ruim 32.000 vakbezoekers trekken. In hal 7 kunnen ze meedoen met de Porsche Experience Center-wedstrijd, met als inzet een vip-dag bij Porsche op het circuit in Le Mans.

De openingstijden van Autotechnica 2016 zijn: 20 maart (9.00-18.00 uur), 21, 22, 23 maart (13.00-21.00 uur). De Belgische minister van Mobiliteit (Jacqueline Galant) verzorgt op 20 maart de officiële opening van de beurs. 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties