Run op strooizout in autobranche

Waar weermannen en -vrouwen een horrorwinter voorspellen en de winterbandenartikelen zeer veel gelezen zijn, ontstaat nu al een grote vraag naar strooizout in de autobranche. Vorig jaar bleek er een groot tekort aan te zijn. Toen is er meer dan 100.000 ton strooizout gebruikt in Nederland, zo’n 30.000 ton meer dan gemiddeld.

Daan Stots van Goedkoopstrooizout.nl speelt dit jaar in op die vraag: “We merken dat er grote vraag is vanuit autobedrijven naar strooizout en hebben nu al bijna 130.000 kilo verkocht. Vooral een schone oprit naar de showroom en de werkplaats wordt essentieel gevonden. Geen enkel autobedrijf wil dat er ongelukken gebeuren op zijn terrein door gladheid.”

Het bedrijf van Stots heeft recent al van onder meer een groot aantal Nissan-dealers en dealers van Stern Groep orders ontvangen. “Via de importeur van Nissan wordt het strooizout verspreid onder de geïnteresseerde dealers en ongeveer de helft van de honderd Stern-bedrijven heeft inmiddels zout bij ons besteld. Op één pallet zitten vijftig zakken van 25 kilo, in totaal dus 1.250 kilo. Dat is genoeg voor een gemiddeld autobedrijf om één winter door te komen.”

Veel garagehouders kopen ook emmertjes strooizout in, die weggegeven worden aan de klanten bij de montage van een set winterbanden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.