Samenwerking en maatwerk noodzaak voor schadehersteller

Samen verder groeien was de rode draad van het Acoat Selected congres, dat afgelopen vrijdag in Düsseldorf werd gehouden. De schademarkt verkeert in turbulent weer, maar de sector heeft ook te maken met technologische en personele veranderingen.

“Er is een nieuwe marktrealiteit ontstaan en die stelt ook nieuwe eisen aan leveranciers”, zegt Gerhard Aalbers, manager services & strategische sales bij Akzo Nobel. Om die reden introduceert Akzo Nobel het supportprogramma Acoat 2.0 om schadeherstellers nog meer specifiek maatwerk te kunnen bieden.

Het programma is gebaseerd op vijf uitgangspunten: financieel (data en bedrijfsvergelijkingen), kompas (van constateren naar activeren en verbeteren), strategie (samen met ondernemer de beste strategie zoeken), technologie (internet fora, sociale media) en groepspresentaties (via bijeenkomsten zullen Acoat consultants en ondernemers meer met elkaar delen).

Ook wordt de Body Scan gelanceerd: een nieuw instrument waarmee een bedrijf in één dag in kaart kan worden gebracht en vervolgens doelgerichte acties kunnen worden ontwikkeld.

Instroom

Met het thema samen groeien, blijft Akzo Nobel hameren op de noodzaak van samenwerking. “Sta open, werk samen. Met klanten, collega’s en leveranciers. Samen nieuwe mogelijkheden aanboren is noodzakelijk en bijzonder inspirerend”, hield Aalbers de zaal met 120 deelnemers voor.

In één van de drie workshops vroegen Frank Vos van VOC en Albèrt de Goey, directeur van het gelijknamige ABS-schadebedrijf, aandacht voor de personele problematiek en dan vooral het gebrek aan instroom van jongeren. In een andere workshop lichtte Remco Ruiter (Akzo Nobel) het All-in-one concept toe. Een werkwijze waarbij kleine schades via een aparte werkstroom verlopen. Zakenvrouw van het jaar 2012, Jacqueline Zuidweg, gaf tijdens de andere workshop diverse financiële tips aan de ondernemers.

In het volgende nummer van Aftersales Magazine leest u alles over het Acoat Selected congres.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.