Sata verkort reinigingstijd spuitpistolen

Al in 2007 lanceerde Sata haar snelreinigingsstation Clean RCS, vooral voor installatie binnen de spuitcabine. Het bedrijf lanceerde onlangs een nieuw systeem voor installatie in de mengruimte of vlak buiten de cabine. Hiermee wordt de reinigingstijd van spuitpistolen flink verkort.

De nieuwe Sata Clean RCS Compact is ontworpen om de reinigingsoplossing rechtstreeks uit de originele reservoirs te halen. Hierdoor is het niet meer nodig om de reinigingsoplossing in kleinere reservoirs over te brengen, waardoor tijd en geld bespaard wordt. De reiniging van de materiaaldoorgangen en luchtkap van het spuitpistool duurt slechts 21 seconden. Hierdoor zijn snelle kleurwisselingen mogelijk, zelfs van donkere naar lichte kleuren.
Dit snelle proces is te danken aan het cavitatie-reinigingssysteem van de Sata Clean RCS.

De installatie van een afzuigpijp voorkomt dat de oplosmiddeldampen in de werkomgeving vrijkomen. Het spuitpistool kan tijdens het reinigingsproces door de spuiter in beide ruimtes handig vastgehouden worden. Een flexibele nozzle en een effectieve zachte reinigingsborstel voorkomen schadelijke krassen op de luchtkap en het spuitpistool. De luchttoevoeraansluiting tijdens het reinigingsproces voorkomt de vorming van afzettingen in het spuitpistool en eventuele schade.

Ombouwset

Voor carrosseriebedrijven die al een beproefde Sata Clean RCS buiten hun spuitcabine gebruiken, biedt Sata ook een ombouwset aan, die het gebruik van grote originele reservoirs met reinigingsoplossing vereenvoudigt.

WSB Finishing Equipment is de Nederlandse importeur van het Duitse Sata.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *