Sator neemt AMG Automaterialen over

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van AMG Automaterialen, met vestigingen in Zwijndrecht en Zevenbergen, overeenstemming bereikt over de overname van beide bedrijven. AMG telt 22 medewerkers.

AMG grondlegger Gerard van der Goes vestigde zich in 1988 in Zwijndrecht en startte in 1991 een vestiging in Klundert, die in 2000 naar Zevenbergen verhuisde. In 2003 namen de beide zoons Robert en Arjan van der Goes het stokje over van hun vader. Beide bedrijven hebben in al die jaren een ijzersterke positie in hun regio opgebouwd door een breed assortiment te koppelen aan een maximale logistieke service en dienstverlening. In 2014 betrok AMG een nieuw pand in Zwijndrecht om de groeiende klantenkring nóg beter te kunnen bedienen.

Arjan van der Goes, directielid van AMG: “De overdracht van ons bedrijf aan Sator is een logische stap binnen de ontwikkelingen die we nu in de markt zien. De hoge eisen die onze klanten aan ons stellen vragen om schaalvergroting en uitbreiding van onze dienstverlening. Wij zijn blij dat we deze stap kunnen zetten dat we nu onderdeel worden van een grote Europese speler met de beursgenoteerde onderneming LKQ als moedermaatschappij. Mijn broer Robert en ik zien het als een geweldige uitdaging om op deze manier deel uit te maken van de grote veranderingen die zich in de markt voltrekken. Goed voor het bedrijf, goed voor onze 22 medewerkers, maar zeker ook voor onze grote klantenkring. Die zullen binnen een paar maanden de vruchten daarvan plukken.”

Roggeveen

Sator directeur Adriaan Roggeveen: ”Wij zijn natuurlijk erg blij dat een prachtig bedrijf met de historie en reputatie van AMG, onderdeel van ons netwerk gaat worden. Met de onlangs door GHS verworven uitbreidingen in Sliedrecht en Dordrecht betekent de uitbreiding met de AMG vestigingen dat we de hele Drechtsteden regio volledig afdekken en de autobedrijven maximaal van dienst kunnen zijn.”

“In juni 2014 hebben we naar elkaar de wens al uitgesproken om gezamenlijk verdere stappen te zetten. De samenwerking tussen het AMG bedrijf en Van Heck & Co (nu Fource) was zo succesvol en intensief dat beide partijen deze transactie als vanzelfsprekend beschouwen. Met Robert en Arjan van der Goes versterken wij ons team met twee ervaren managers die weten wat de markt van ons verlangt. Na de afronding van deze overname telt ons eigen netwerk 75 vestigingen. Wij verwachten onze geografische dekking nog te verbeteren door verdere overnames, maar richten ons nu vooral op het benutten van de synergie”, aldus Roggeveen.

Partijen streven ernaar de transactie uiterlijk 31 maart 2015 af te ronden. De vereiste meldingen en adviesaanvragen bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en werknemers-vertegenwoordigingen zijn in gang gezet. Met het boekenonderzoek is eveneens een aanvang gemaakt. Over de acquisitieprijs worden geen mededelingen gedaan.

 

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1821 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *