Schadenet passeert ABS in Top 25

Schadenet is op dit moment de grootste onder de landelijke autoschadeketens, gevolgd door ABS Autoherstel. Bij de dealerholdings heeft Autoschadehuis (Markeur) het grootst aantal vestigingen, gevolgd door Sternschade (Stern Groep).Dat blijkt uit de Schadeketen top 25 van Aumacon, die op de bijeenkomst ‘Deuken in de schadebranche‘ werd gepresenteerd.

Onder de regionale samenwerkingsverbanden heeft Autoschade Topselect (georiënteerd op Zuidwest Nederland) haar koppositie verder uitgebreid en wordt gevolgd door Autoschadeteam (Zuidoost Nederland). Bij de glasschadeketens is Glasgarage het sterkst gegroeid en – in vestigingen gemeten – nog steeds met afstand de grootste marktpartij.

Aumacon startte vorig jaar met het in kaart brengen van de Nederlandse schadeherstelsector. Aanleiding aldus directeur Clem Dickmann: de ondoorzichtigheid van deze markt. “Vergeleken met de markten voor autoverkoop en auto-onderhoud is deze sector nog altijd wat naar binnen gekeerd.”

Voor onderzoekbureau Aumacon alle reden dus om zich ook op deze branche te gaan richten met een grootschalig onderzoek naar de ketenvorming. Dickmann: “Door tal van oorzaken neemt de vraag naar schadeherstel gestaag af. Tegelijkertijd zijn de belangrijkste stakeholders – leasemaatschappijen en verzekeraars – vooral geïnteresseerd in kwaliteit, kostenreductie en centrale afspraken – in ketens dus. Het aantal schadebedrijven dat nog geheel zelfstandig in deze markt werkt neemt daardoor snel af.”

Landelijke autoschadeketens

Aantal vestigingen per medio jaar 2014 2013 /-%

1 Schadenet                               92   90    2,2%
2 ABS Autoherstel                        88   92   -4,3%
3 ASN Groep                               70    70    0,0%
3 A.A.S.                                     70    66    6,1%

Landelijke glasschadeketens

Aantal vestigingen per medio jaar 2014 2013 /-%

1 GlasGarage                             123    116  6,0%
2 Carglass                                   58    57   1,8%
3 Autotaalglas                              54    54   0,0%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.