Schadespecialist toont vakmanschap bij Max

Mark Laan van Caravancentrum Venhuizen toont zijn vakmanschap in een uitzending van Omroep Max. In het tv-programma Groeten van Max beoordeelt Laan de schade aan een camper als gevolg van het losraken van een zonnepaneel.

Omroep Max kwam in actie na te zijn benaderd door een echtpaar dat zich geconfronteerd zag met het losraken van een zonnepaneel op het dak van hun camper. Dit gebeurde anderhalf jaar nadat het paneel was geïnstalleerd, tijdens een rit naar een vakantiebestemming. Hierbij raakten dak en wand van de camper beschadigd. Wanneer het echtpaar de schade wil verhalen op het installatiebedrijf, krijgt het nul op rekest.

Mark Laan, van Focwa-specialist Caravancentrum Venhuizen, kan precies aanwijzen waar het bij de installatie mis is gegaan en taxeert de hierdoor veroorzaakte schade aan de camper op 3.000 tot 3.500 euro. Laan constateert onder meer dat voor de bevestiging van het zonnepaneel niet de juiste en niet voldoende kit is gebruikt, dat de te lijmen onderdelen niet goed zijn ontvet en opgeschuurd, en dat het zonnepaneel niet geborgd is met schroeven op de daarvoor bestemde plaatsen.

De aflevering van Groeten van Max is oorspronkelijk uitgezonden op 18 augustus 2014 en is nog te bekijken op de website van Omroep Max.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *