Schaeffler: sneller groeien dan de markt

Onderdelenproducent Schaeffler, moedermaatschappij van Continental, verwacht dat de wereldwijde onderdelenmarkt de komende jaren vijf procent per jaar zal groeien. Zij verwacht dat zelf twee keer zo snel te kunnen en uit te kunnen komen op een jaarlijkse verkoopgroei van ongeveer tien procent. Dat zei Peter Pleus, topman van Schaeffler Group Automotive tegenover Automotive News Europe.

Op dit moment heeft Schaeffler meer orders in haar portefeuille, dan ze eigenlijk aankan. Pleus: “Ondanks alle mededelingen over een dreigende recessie.” De onderdelengroep zette vorig jaar 9,5 miljard euro om. Voor 2011 wordt zo’n 10,5 miljard verwacht, of zelfs iets meer. “Vervolgens zijn we in staat om op de middellange termijn per jaar ongeveer 1 miljard euro te groeien.” Ook zal de producent zeven procent van haar totale omzet investeren in R&D, ongeveer twee procentpunt meer dan gemiddeld gebeurt in de sector. Op 22 november verschijnt het derde kwartaalbericht van Schaeffler.

Schaeffler spreekt in het gesprek met Automotive News Europe ook de verwachting uit, dat in 2030 tachtig tot negentig procent van alle nieuwe personenauto’s een verbrandingsmotor heeft. Dus ook bij hybride en elektrische auto’s met range extender. Wereldwijd zullen er tegen die tijd 75 tot honderd miljoen voertuigen rondrijden.

Het bedrijf zal op deze groei gaan inspelen. Daarom neemt Schaeffler binnenkort 2.200 nieuwe mensen aan om het personeelsbestand uit te breiden. Zo’n 1.600 daarvan komen in China te werken en de overigen in Duitsland. Nu werken er zo’n 72.000 mensen wereldwijd bij de auto-onderdelenproducent.

Personeelsgroei Continental

De bandenfabrikant ziet een sterk stijgende vraag naar banden en wil daarom de komende jaren 30.000 mensen extra aannemen om aan deze vraag te kunnen voldoen. Continental verwacht in 2020 haar personeelsbestand op 200.000 uit te laten komen, nu zijn dat er nog 164.000. Continental gaat ook inzetten op elektrische mobiliteit, om haar klassieke markt uit te breiden.

Eind maart werd bekend dat Schaeffler vijftien procent van Continental/Contitech verkoopt om de schuldenpositie van bijna vijf miljard euro te verlagen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *