Shell afhaalpunt online orders Amazon

Tien tankstations van Shell in Duitsland gaan op proef fungeren als regionaal afhaalpunt voor online bij Amazon bestelde producten. Het gaat om tien locaties, maar bij gebleken succes streeft Shell naar brede navolging in heel Europa.

Wereldwijd bezit het olieconcern over 43 duizend brandstofpunten. Volgens Istvan Kapitany (Executive Vice President, Retail) biedt het initiatief kans op nieuwe klandizie voor de tanklocaties. Op zijn beurt zegt Amazon ermee te voldoen aan de vraag van de klant, die 24/7 zijn webbestelling wil kunnen ophalen. Bovendien maakt de deal Amazon minder afhankelijk van pakketdiensten als DHL, UPS, DPS of Post NL.

Nieuw is het idee overigens niet. In ons land heeft bijvoorbeeld Albert Heijn al pick up points bij sommige gecombineerde wegrestaurants/tankstations van de relatief kleine exploitant Haje.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.