Het is nu voor autobedrijven die Amazon Web Services (AWS) gebruiken mogelijk om voertuigdata van hun klanten op te slaan in Amazon Simple Storage Service (Amazon S3).

Met AWS IoT FleetWise kunnen autobedrijven voertuiggegevens van hun klanten transformeren en overbrengen naar de cloud. Autobedrijven kunnen deze nieuwe mogelijkheden gebruiken om inzicht te krijgen in zaken als rijgedrag, infotainment-interacties en langetermijnonderhoudsbehoeften voor wagenparken met elektrische voertuigen.

Auto-industrie

De toegang tot voertuiggegevens stelt autodata-ingenieurs en datawetenschappers op hun beurt in staat die gegevens te analyseren en te verrijken. Hyundai bijvoorbeeld maakt daar gebruik van. “Bij Hyundai zijn we gefocust op het gebruik van de gegevens die we verzamelen van voertuigen om innovatieve infotainmentfuncties voor onze klanten te stimuleren”, zegt Youngwoo Park namens Hyundai. “Met meer mogelijkheden voor gegevensbeheer voor AWS IoT FleetWise en de beschikbaarheid van Amazon S3 kunnen we nu naast streaminggegevens ook batchgegevens verwerken, waardoor we meer manieren krijgen om de volledige waarde van voertuiggegevens te begrijpen en te ontsluiten.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties