Shell neemt belang in waterstoftechnologie HyET

Net als Anglo American Platinum neemt Shell Technology Ventures een minderheidsbelang in HyET Hydrogen. Het Arnhemse bedrijf is actief in waterstoftechnologieën.

elektrochemische compressorDe interesse van Shell en Anglo American is voornamelijk gewekt door een elektrochemische compressie- en zuiveringstechnologie voor waterstof die HyET ontwikkeld heeft. Die technologie kan leiden tot een versnelling van de acceptatie van waterstof als energiebron.

Compressie

“Dankzij onze nieuwe compressietechnologie wordt de betrouwbaarheid van de productie en opslag van waterstof onder hoge druk verbeterd, terwijl de kosten dalen”, zegt ceo Rombout Swanborn van HyET hierover. HyET rekent voor dat 1 kilogram sterk gecomprimeerde waterstof voldoende is voor 100 autokilometers. 1 kilogram batterijen levert slechts energie geeft voor 1 kilometer. De samenwerking tussen HyET en Shell is vooral gericht op het gezamenlijk ontwikkelen van compressiesystemen die kunnen worden toegepast in openbare waterstoftankstations.

Metaal

De investering van Anglo American Platinum in HyET betekent een impuls voor de vraag naar de metalen die het bedrijf produceert.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters