Toyota-dealer Van Gent, met vestigingen in Amersfoort, Ede en Veenendaal, is aandeelhouder geworden in Fountain Fuel. Dit bedrijf opende afgelopen juni in Amersfoort een gecombineerd tankstation voor elektrisch laden en waterstof. Voor 2030 heeft het de ambitie een netwerk van vijftig vestigingen te hebben.

Na Amersfoort volgen Rotterdam en Nijmegen snel, zo zegt Fountain Fuel, en in 2025 verwacht men elf locaties. Stephan Bredewold, directeur bij Fountain Fuel: “De keuze voor Toyota Van Gent past bij onze zoektocht naar investeerders die meer brengen dan alleen geld. Voor ons is Van Gent een strategische partner bij het versterken van de vraag naar waterstof-vervoer én het bedrijf heeft brede kennis in de wereld van automotive.”

Van Gent-directeur Jacco van Gent vult aan: “De wijze waarop Fountain Fuel zich in de markt zet spreekt ons enorm aan. De combinatie van elektrisch laden en waterstof tanken sluit perfect aan bij onze visie op de toekomst: zoveel mogelijk overstappen op zero-emissie-vervoer, zodat we ook vanuit de mobiliteitssector kunnen bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelen. Bovendien geeft de wijze waarop dit eerste energiestation is gerealiseerd een groot vertrouwen voor de volgende stations. We zijn trots om hieraan te mogen deelnemen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties