SIMS toont branchestandaarden

Drie jaar geleden is Stichting SIMS (Standaardisatie- en Informatiebeleid Mobiliteits Sector) gestart. Haar doel is onderzoek te doen naar mogelijkheden in de mobiliteitsbranche voor het afspreken van normen en standaarden in de geautomatiseerde administratieve processen. De eerste standaarden zijn onlangs gepresenteerd.

Op dit moment zijn er standaarden gepubliceerd op het vlak van het beschrijven van (mobiliteits)bedrijven en daar werkzame professionals. Verder zijn er normen geformuleerd voor een elektronisch branchepaspoort. Deze standaarden en normen zijn door RDC toegepast in de nieuwe dienst Mobi-ID, een open platform voor alle dienstaanbieders in de sector.

Mobi-ID is een persoonlijke digitale sleutel voor de gebruikers van applicaties en diensten in de mobiliteitssector. Eind 2012 wordt een start gemaakt met de uitrol van de eerste paspoorten om uiteindelijk zo’n 15.000 bedrijven van partners Inmotiv, Bovag, Innovam en Bovemij aan te sluiten.

In 2013 zal SIMS haar pijlen richten op nieuwe normen en standaarden voor gezamenlijke dataregistratie en vervoerstelematica. De stichting is een initiatief van Bovag en RAI Vereniging, in samenwerking met RDC.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.